RC-autoilu lajina

LYHYESTI RC-AUTOILUSTA

RC-autoilua, eli radio-ohjattavia autoja, voi harrastaa monella eri tavalla sekä eri tasolla. Toiselle rc-autoilu tarkoittaa kotipihassa omaksi iloksi suttaamista ja toinen tavoittelee siitä ammattia. Maailmalla rc-kilpailut ovat erittäin kovatasoisia ja niissä kilpailee menestyksekkäästi myös moni suomalainen.

RC-harrastus on mahtava ja monimuotoinen laji joka mahdollistaa mekaniikan, geometrian ja elektroniikan oppimista. Laji kasvattaa henkistä vahvuutta, keskittymiskykyä, ratkaisuntekoa.
Harrastus on turvallista, hauskaa, halvin moottoriurheilun muoto joka mahdollistaa suomen/maailman matkaamisen kisoja tai ratoja kiertäen. Lajia voi harrastaa huvin vuoksi tai ajaa kilpaa jopa työkseen.
Parhaimpana asiana lajissa on yhteisöllisyys ja koko suomen/maailman kokoinen harrastajakunta joka tukee toisiaan radalla ja varikolla. Puhumattakaan uusista kavereista joita syntyy lajin mukana.


Maailmanluokan RC-kisat

Ympäri maailmaa ajetaan kilpailuja eri luokissa mestaruudesta huippukuljettajien ja valmistajien kesken.
Erittäin hyvä esimerkki siitä miltä maailmaluokan kisat näyttävät on RCGP sekä EOS sarjat.
Virallinen Maailmanmestaruus ajetaan IFMAR Worlds nimen alla.


Alueelliset mestaruudet

Alueellisia mestaruuksia ajetaan esimerkiksi Euroopan mestaruus sekä Pohjoismaiden mestaruus kisoissa.
Pohjoismaiden mestaruus kisoihin voi osallistua kuka vain mutta esimerkiksi EM kisoihin jaetaan paikat SM pisteiden perusteella.


Kansalliset mestaruudet

Kansallisesta SM tittelistä voi kisata kuka tahansa, näitä sarjoja suomessa on esimerkiksi Maastosarja, Winter-Jumps, FTT. Kisoihin osallistuminen ei vaadi ammattilaismaista otetta ajamiseen vaan hyvässä hengessä kaikki pääsee ajamaan oman tasoistensa kanssa.

Suomessa lähes kaikki kilpailijat tuntevat toisensa ja kilpailujen pohjana on hauskanpito. Ympäri suomea kisoja kierretään, pidetään hauskaa ja nähdään uusia paikkoja yhtenä isona kaveriporukkana.


Kerhokohtaiset mestaruudet

Kerhomestaruus on helppo ja hauska tapa uusien harrastajien harjoitella suurempia kilpailuja varten sekä näpäyttää kaveria hieman leikkimielisellä tavalla. Kisat ajetaan samoilla radoilla kuin suuremmatkin kisat. Kerhokisoissa säännöt ovat yleensä väljemmät kuin virallisissa kisoissa.